CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

ALwaYs LoVe BoTh Of YoU

ALwaYs LoVe BoTh Of YoU

Tuesday, August 3, 2010

ShOPPiNg ArI SaBTu

Kalo ari sabtu nak g beli barang dapur...........Dah tu lupa plak nak bawak plastik dari umah atau beg ker............Compem akan jadi bergini............Yang tukang bayar plak tak tau nak beli plastik ke ape.............So jadi ler seperti pic di bawah ini.............Tukang bayar pada hari itu ialah Ayah Azfar..............Ibu Azfar dah sibuk bawak Azfar pergi main car game............Hangin Ibu satu badan bila Ayah tolak troli dalam keadaan begitu.............Tak patut sungguh Ayah...........Selain itu...........nampak jer barang yang dibeli sket...........Tapi cecah RM 100++.............Percaya atau tidak............Percayalah............
Macam-macam ada

Berterabur barang dalam troli

Koko Crunch bukan untuk Azfar tapi Ibu Azfar




AzFaR BeLaJaR MeMaNDu

Kisah anak bujang Ibu n Ayah bile dapat memandu kereta.............Sangat sepadan dengan baju yang Azfar pakai...........Baju warna merah kereta pun warna merah............Sebenarnya Azfar memandu kereta game yang ada di pusat permainan kanak-kanak di dalam Tesco, Semenyih..............Kalo tukar duit compem RM 10 ringgit habis macam tu jer.............Di satu tempat kereta tue jer.............Pastu bila dah abis siap menangis lagi nak duduk main lagi...........Ada ker patut............Siap kene marah ngan Ayah baru ler nak diam..........Pandai plak tu main...........Dapat point banyak siap ke pusingan bonus lagi tau............Layan pic putera Azfar.............

Bergaya dengan pemanduannya

Gaya seorang pemandu

Comel tak kereta putera Azfar


KeReTa ConTroL BaRu AzFaR

Sudah tersangat lama rasanya diri ini tidak berbelog..............Ini disebabkan tak buleh dah nak upload pic macam bese.............Tu tandanya pic dalam belog putera azfar sudah lebih dari storage yang digunakan.............Kesian Ibu Azfar.............Terpaksa setop berbelog sebab nak repair untuk mengupgradekan pc nya............Ini cerita memang dah lama berlalu tapi Ibu setia nak memasukkan pic nie jugak...........Ini semua penangan Azfar yang memang nak mengenakan Ayah.............Kebetulan Ibu ajak Ayah pergi Tesco Semenyih...........Nak beli barang sket............Sebelum tu Azfar memang dah sibuk nak kereta control jer...........So Ayah singgah le kedai ni dulu utk menyempurnakan hajat Azfar mendapatkan kereta control............Tengok jer riak wajah Azfar bile dah mendapat barang yang dihajati...........Layan........
Ayah sedang membayar

Posing jap dengan kereta yang ada
Azfar sedang test control kereta



Tuesday, July 27, 2010

IBu NoT In MooD

Ibu ni tak tau ler penyakit apa yang datang melanda diri ini...........Tahap kemalasan dah sampai kemuncak dah nie..........Pastu pc Ibu plak dah tak bleh nak upload pic............Tak tau sakit ape plak nie...........Layan kan jer ler semua tue...........Tu yang tak termasuk-masuk pic yang dah berzaman..............Asyik pic blog yang same jer..........Ibu dah bosan sebenarnya melihat pic yang sama.............Kalo mood Ibu n pc dah ok mesti Ibu masukkan banyak sangat cerita dalam nie coz pic nyer buleh tahan banyak..............Layan...........




Tuesday, July 13, 2010

BiRtHDaY BaSh NaWaR AyUnI

Ni kisah besday bash sepupu Azfar...........Nawar Ayuni.........Panggilan manja adalah Ayu...........Ayu sambut ulangtahun kelahiran yang ke 3.............Kebetulan Ibu, Ayah n Azfar dari kampung so sampai memang lewat........Majlis start pukul 3.00 petang...........Tapi kami bertiga dari kampung pukul hampir 3.00 petang.........Macam mane tak lambat............Majlis tu tak besar pun juz jemput anak-anak jiran jer...........n famili Ayah Azfar jer............Azfar sampai dalam kul 3.45 petang............Sume orang dah kenyang ngan makanan..............N majlis potong kek besday pun dah terlepas...........so takder ler pic kek n makanan.............Coz sume dah kene serang............Yang tinggal pun tak banyak.............So takder ler pic makan-makan..............Layan jer ler pic yang sempat Ibu snap..............Pic Besday Gurl ialah budak gurgurl yang pakai baju gaun warna biru.............Sebaya ngan Azfar..........Layan.........

Pic sekitar majlis tersebut




SeLaMaT HaRI LaHiR -NeNeK 08 JuLaI 2010

Hari Khamis yang lepas...........08 Julai 2010..........Adalah Ulangtahun kelahiran Nenek Azfar yang ke 48 tahun.........Nenek sudah meningkat dewasa lagi...............Kami semua mengharapkan agar Nenek dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki.................Selingan pic Nenek ada disertakan................Layan................

Family Ibu Azfar

Nenek Azfar

Wif Love




Monday, July 12, 2010

AyAh AzFaR @ KoMuTeR SeRDaNg

Alkisahnya...........Petang Rabu yang dingin disebabkan hujan yang sangat lebat.............Ibu amik Azfar pun dalam keadaan hujan.............Azfar pun mak dah siapkan dengan selubung pakai tuala...........Takut terkena hujan n demam............On the way lepas Ibu amik Azfar kat umah babysitter..........Ayah call n bagitau yang komuter lewat dari Serdang..........Ayah awal sket sampai coz tumpang kawan yang nak ke UNITEN............So Ibu decide nak amik Ayah kat Komuter Serdang.............Ibu kuar ikut Tol Bandar Seri Putra.............Hujan yang lebat membuatkan Ibu lebih perlahan dan berhati-hati memandu..............Biar lambat asal selamat...........Sampai saner dah kul 6.00 petang............Lambat coz nak U-TURN semula jem plak.........Layan ler pic kami..........

Pic-pic 1 Famili





BaBy AzFaR YaNG MaNJa

Ni kisah putera Azfar yang sangat manja..............Kalo baru bangun tido...........Macam-macam perangai yang ditonjolkan............Masa Ibu sampai Azfar memang sedang nyenyak tido............Bila Ibu angkat mula le buat perangai............Tak menentu............Perangai yang ini ialah sibuk nak duduk atas Ibu bile Ibu sedang memandu...........Nasib baik le kete Ibu auto...........Kalo tak sangat jenuh Ibu nak memandu..........Ye le dah besar panjang plak tue...........Kaki dah menjela-jela pun nak duk kat Ibu............Kete sket punyer besar pun Azfar tak nak duk tempat lain............Layan kan jer ler.............Nasib baru sorang jer anak bujang Ibu nie..........Kalo ada baby lepas nie macam maner plak agaknya karenah Azfar...........Yang bakal Ibu tempuhi hari-hari.............Layan............

Ibu je yang lebey-lebey
Muka Azfar yang poyos
Siap ada air liur basi le sayang




DiNNeR di AmY ReDLanDs, NiLaI

Alkisahnya dalam kepada Ibu nie dah tak tau nak makan kat maner..........Sume kedai makan yang Ibu rasa ok sumer Ibu n Ayah dah pergi...........Ni kira dinner anniversary Ibu yang tak menjadi tu kan.........Ayah duk tanya Ibu nak makan kat maner..........Ibu bagitau.........Tak kisah kat mane2.........Janji western food..........So Ayah kata kita pergi Amy Redlands............First time pergi kat sini............Western dia tak berapa nak banyak..........Adalah dalam 10 jenis jer kot...........Tapi makanan yang ada dari pelbagai negeri............Memang banyak ler pilihan makanan yang ada dalam buku order...........Azfar sibuk nak makan mee..........Ibu ingat nak mintak speghetti...........Tapi toke cakap takde............So Ibu mintak kan Azfar Bihun Goreng Singapore...........Ibu............Redlands Grill Chicken Chop............Cik Ayah mintak Redlands Lambd Chop..........Air watermelon juice memang kow le.............Sedap............Azfar habis satu gelas..........Kene mintak lagi daaaa..............So far makanan dia ok ler bagi tekak Ayah n Ibu.............Tak lupa jugak Azfar yang berjaya menghabiskan bihun tu 3/4 pinggan.................Yang paling penting penantian tunggu makanan sampai tak lama.............Sehingga 15 Julai nie dapat 10% diskaun............Layan...............

Meals yang dipesan Corat coret pic Azfar


JaLaN-JaLaN Di KLCC

On the way balik dari umah Ayah..........Kami bertiga singgah di KLCC...........Jalan-jalan kat saner..........Yang terasa macam berada di negara asing kerana ramai warga asing............Yang sesaje melepak dan buat macam negara dia.............Lepas mengeteh n beli barang seplastik 2..............Kami pun keluar dari KLCC menuju ke garden untuk melampiaskan hasrat Azfar nak bermain.............Sampai lencun baju dibuat oleh Azfar............Peluh meleleh membasahi baju..............Layan pic kami di sana..............

Sesi Jalan-Jalan

Ni plak pic Ayah n Ibu sedang melayan Azfar..............Yang sangat teruja untuk bermain di situ...........Teruja agaknya bila melihat permainan yang banyak.............sampai dah tak tau nak main yang mana satu.............Seronok sangat putera Ibu nie bile dapat main kan............Layan............

Sesi Bermain

2nd HoUSe - FoR ReNt

4 Julai yang lepas...........Selepas sebulan penyewa meninggalkan umah.............Ayah mengajak kami berdua menjenguk umah Ayah yang berada di Kalumpang...........Berdekatan dengan UPSI, Tanjong Malim..........Bagi melihat keadaan umah selepas ditinggalkan oleh bakal-bakal cikgu praktikal yang masih bujang...............Sekali pandang macam tak bermasalah sangat umah tue...............Ayah memang dah pesan siap-siap supaya dinding tidak menjadi mangsa paku...............Memang betul bebudak tu menurut perintah.............Memang takder paku yang kelihatan kecuali untuk gantung langsir...............Ikut kan memang takder masalah ler...............Duit api n air jer yang lom sampai............Untuk kami pulangkan semula duit down payment api n air............Sekiranya tiada tunggakan.............Dalam pada Ayah n Ibu sedang mengemas...............Datang le sorang cikgu bertanyakan umah Ayah tue..............Dia nak sewa............Baru jer kahwin.............Tapi bini dia tak bawak ler.............Dia memang cari umah sewa yang setingkat jer.............Skang dia sedang menyewa yang dua tingkat...............Rezeki namanya tue..............Dia mintak nombor telefon dulu utk bincang ngan wife dia kat umah...............Tak lama kami di situ............Dalam 2 jam jer pastu ronda tempat lain.............Layan.........

Ayah sedang menyapu sampah
Bersihkan segala kotoran yang ada
Sapu jangan tak sapu bang
Ibu n Azfar ler




Wednesday, July 7, 2010

KL DrIFt

Cerita pasal Azfar yang sangat gemar dengan racing kereta or motorsikal..............Tak kisah le in English n Malay............Compem Azfar akan duduk depan TV or panggung dengan senang hati............Ni kisah kami bertiga masuk ke kedai VCD............Ayah nak cari CD lagu.............Tup tup Azfar ternampak VCD Toy Story...........So Azfar beria ler pergi kat situ n mintak ngan Ayah supaya belikan VCD utk dia.............Sekali sebelah VCD tu ada cerita KL Drift.............Terus tak ingat cerita Toy Story n amik jer cerita KL Drift...........Layan jer ler anak bujang Ibu nie............Memang sangat suka bile tengok cerita bab lumba kereta or moto.............Layan...........


Azfar nak jadi pelumba kereta ker