CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

ALwaYs LoVe BoTh Of YoU

ALwaYs LoVe BoTh Of YoU

Monday, July 12, 2010

2nd HoUSe - FoR ReNt

4 Julai yang lepas...........Selepas sebulan penyewa meninggalkan umah.............Ayah mengajak kami berdua menjenguk umah Ayah yang berada di Kalumpang...........Berdekatan dengan UPSI, Tanjong Malim..........Bagi melihat keadaan umah selepas ditinggalkan oleh bakal-bakal cikgu praktikal yang masih bujang...............Sekali pandang macam tak bermasalah sangat umah tue...............Ayah memang dah pesan siap-siap supaya dinding tidak menjadi mangsa paku...............Memang betul bebudak tu menurut perintah.............Memang takder paku yang kelihatan kecuali untuk gantung langsir...............Ikut kan memang takder masalah ler...............Duit api n air jer yang lom sampai............Untuk kami pulangkan semula duit down payment api n air............Sekiranya tiada tunggakan.............Dalam pada Ayah n Ibu sedang mengemas...............Datang le sorang cikgu bertanyakan umah Ayah tue..............Dia nak sewa............Baru jer kahwin.............Tapi bini dia tak bawak ler.............Dia memang cari umah sewa yang setingkat jer.............Skang dia sedang menyewa yang dua tingkat...............Rezeki namanya tue..............Dia mintak nombor telefon dulu utk bincang ngan wife dia kat umah...............Tak lama kami di situ............Dalam 2 jam jer pastu ronda tempat lain.............Layan.........

Ayah sedang menyapu sampah
Bersihkan segala kotoran yang ada
Sapu jangan tak sapu bang
Ibu n Azfar ler




No comments:

Post a Comment